Ladingen verplaatsen
met duizend
tegelijk

Terberg YT-terreintrekkers (4x2) worden op een groot aantal distributiecentra als rangeertrekkers (shunters) ingezet. Ze hebben bewezen dat zij veel geschikter zijn voor het rangeren van opleggers dan normale trekkers voor het wegvervoer. 

Ze zijn onder meer voorzien van een geoptimaliseerde aandrijflijn en versnellingsbak, en de hefbare koppelschotel spaart veel tijd omdat opleggers kunnen worden verplaatst zonder de steunpoten op te halen. De hoge betrouwbaarheid en het lage brandstofverbruik van Terberg-trekkers zijn een groot voordeel bij deze toepassingen, waar ze vaak 24 uur per dag in gebruik zijn. Waar dat volgens de plaatselijke regelgeving mag, zetten sommige bedrijven deze trekkers ook in voor korte ritten op de openbare weg. 

Voor gebruikers van wissellaadbakken is de Terberg BC body carrier een uitstekende oplossing. Dit voertuig is niet alleen geschikt voor het transport van wissellaadbakken maar kan ook opleggers met een koppelschotel of trailers rangeren. De Mobiler is een efficiënte oplossing voor het overzetten van ISO-containers en wissellaadbakken tussen spoorwagons en wegvoertuigen, zonder dat er zwaar en kostbaar materieel nodig is. 

Onze zwaardere trekkers zijn een uitstekende keuze voor locaties met heuvels of hellingen waar ijzel regelmatig voorkomt. Ons product-programma omvat verder weg/spoor-trekkers, die ingezet kunnen worden op rails die in het wegdek zijn verzonken of op dwarsliggers zijn gemonteerd.

Terrein trekker

YT-trekkers hebben een hefbare koppelschotel. Dit spaart veel tijd omdat opleggers verplaatst kunnen worden zonder de steunpoten op te halen. De geoptimaliseerde aandrijflijn en versnellingsbak verzekeren zowel een hoge betrouwbaarheid als een laag brandstofverbruik. Dit is vooral belangrijk bij veeleisende toepassingen, waarbij de trekkers vaak 24/7 in bedrijf zijn. Als dat volgens de plaatselijke regelgeving mag, zetten sommige bedrijven onze YT-trekkers ook in voor korte ritten op de openbare weg.

Terberg YT-trekkers kunnen worden voorzien van een uitgebreid assortiment accessoires, zoals extra verlichting, zwaardere spatborden, centrale smering, vangmuilkoppelingen, enz.
De comfortabele cabine en het goede zicht zorgen ervoor dat uw chauffeurs hun werk comfortabel, efficiënt en veilig kunnen doen.

Yard trekker  >

Trekkers voor wissellaadbakken

Onze BC-trekkers (Body Carrier) voor wissellaadbakken kunnen ook opleggers en trailers trekken.

De Terberg BC heeft onlangs een upgrade gehad en het nieuwe model is nog efficiënter. Trekkers voor wissellaadbakken kunnen ook worden voorzien van vangmuilkoppelingen voor trailers en van koppelschotels voor het heffen en transporteren van opleggers.

Toepassingen:

  • Overzetten van wissellaadbakken en ISO-containers van spoorwagons naar het opslagterrein en v.v.
  • Overzetten van wissellaadbakken en ISO-containers tussen spoorwagons
  • Rangeren van opleggers
  • Rangeren van trailers

Body Carrier  >

Visual

DT Serie met lage instap

De Terberg DT-serie is een Low Entry (Lage Instap) yard tractor voor bestuurders die vaak de cabine moeten verlaten om de trailerdeuren te openen. De cabinevloer is slechts ca. 0,5 m boven de grond en de bestuurder kan rechts of links de cabine in- of uitstappen.

De lage instap, het lage geluidsniveau en trillingen in de cabine zijn een aanzienlijke verbetering voor de chauffeur en bevordert ook de efficiëntie.

Aanvraagformulier

Stel hier uw vraag

Vind een distributeur

Vind een lokale distributeur
om al uw vragen te beantwoorden

Bel Terberg

Sales tijdens kantooruren 9.00 - 17.00 uur  ma-vrij:

+31 (0) 348 45 92 11

Voor service bel onze 24 uurs hotline:

+31 (0) 348 459 283