Uitdagingen
in een snel veranderende
wereld

Op 30 januari 2015 bereikten wij een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis: de productie van het 25.000ste Terberg-voertuig.

Ons familiebedrijf begon als dorpssmidse. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde het werk en begonnen we met de ombouw van vrachtwagens die van het Amerikaanse leger waren gekocht. Dat was de eerste stap naar onze toekomst als producent van speciale voertuigen. 

In 1963 bouwden wij de eerste Terberg 6x6 kipper en in 1973 leverden we onze eerste terminaltrekker aan een klant in de Rotterdamse haven.

Van de jaren '60 tot het begin van de jaren '90 produceerden we ongeveer 200 voertuigen per jaar. Daarna leidde de toename van het gebruik van containers in het internationale transport ertoe dat we veel meer terminaltrekkers konden produceren.

In 2000 hebben we met Sime Darby in Maleisië een joint venture opgezet om Terberg-trekkers te produceren voor markten in Azië en de Pacific-regio. Deze productie in de regio verlaagt de transport- en arbeidskosten en op de trekkers wordt geen invoerrecht geheven. Door in de regio te produceren staan we ook veel dichter bij onze klanten en kunnen we zo ons marktaandeel vergroten.

Sinds 2000 hebben wij onze internationale aanwezigheid uitgebouwd door dochterondernemingen op te richten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Dubai en de VS. Deze dochterondernemingen en ons internationale netwerk van distributeurs hebben inmiddels in meer dan 100 landen Terberg-voertuigen geleverd.

Wij willen onze medewerkers bedanken voor hun voortdurende inzet en harde werk, en onze distributeurs voor hun professionele ondersteuning. En boven alles willen wij onze klanten bedanken voor hun vertrouwen in onze voertuigen en ons bedrijf.

George Terberg, Voorzitter Raad van Bestuur Terberg Group

Nieuws & Media

De wereld van Terberg binnen handbereik

Aanvraagformulier

Stel hier uw vraag

Bel Terberg

Sales tijdens kantooruren 9.00 - 17.00 uur  ma-vrij:

+31 (0) 348 45 92 11

Voor service bel onze 24 uurs hotline:

+31 (0) 348 459 283